Formule 1

"Fernando Alonso maakt meer kans op stoeltje bij Renault dan Valtteri Bottas"

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2020 07:03 • Print artikel

Het Silly Season van de Formule 1 is in volle gang nog voor er ook maar één meter is gereden. Nu Daniel Ricciardo aan het einde van het seizoen de overstap maakt naar McLaren, komt er bij Renault een stoeltje vrij naast Esteban Ocon. Kandidaten die genoemd worden zijn Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Niet de minste namen, maar in het geval van Ricciardo weten we dat de Fransen diep in de buidel kunnen tasten. Door het coronavirus zijn de zakken minder diep, maar Renault zet hoog in.

Fernando Alonso


Bottas kijkt om zich heen, omdat Vettel op zijn plaats bij Mercedes aast. Volgens zijn Finse landgenoot en oud F1-coureur JJ Lehto is Bottas zeker een optie voor Renault, maar is hij niet de uitgesproken favoriet.

"Valtteri heeft altijd contracten voor één seizoen gehad en heeft nooit het volledige vertrouwen van zijn team gevoeld", zegt de oud-coureur van Benetton in de Finse krant Iltalehti. "Valtteri heeft vorig jaar sterk gepresteerd bij Mercedes. Hij was een goede tweede coureur die in staat was om races te winnen, hij heeft met het team de constructeurstitel gewonnen en heeft goed partij geboden aan Lewis Hamilton."

Er gaan geruchten dat het management van Bottas ook in gesprek is met Red Bull, maar Lehto verwacht daar weinig van. "Red Bull stelt haast nooit iemand van buiten aan."

Daarnaast ziet Lehto de onzekerheden over de toekomst van Renault. "Als autoproducent verkeert Renault in grote financiële problemen. Het is daardoor zelfs niet zeker dat Renault in de Formule 1 actief blijft. Een coureur kan voor extra aantrekkingskracht zorgen. Alonso is moeilijk mee om te gaan, maar is wel tweevoudig wereldkampioen. En ook nog met Renault. Valtteri is een Mercedes-coureur en heeft nog geen wereldtitel op zak. Ik denk dat wel duidelijk is wie van de twee meer kans maakt op het stoeltje bij Renault."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS