Formule 1

Ferrari F1-coureur in het nauw: kan Leclerc zich herpakken? "Hij mist vertrouwde ingenieur aan zijn zijde"

Charles Leclerc van Ferrari kent tot dusver een wisselvallig seizoen. Ondanks een overwinning in Monaco en de derde plaats in het kampioenschap, blijven zijn prestaties achter bij de verwachtingen. Neerlands bekendste Formule 1-expert Tom Coronel beoordeelt Leclercs seizoen met een 6,9 uit 10.



Volgens Coronel kampt Leclerc met een 'serieuze handicap'. "Hij mist een vertrouwde ingenieur aan zijn zijde. Hij mist een engineer op wie hij kan bouwen", aldus Coronel. Dit probleem werd verergerd door de introductie van een groot upgradepakket in juni, waarna Ferrari worstelde met het terugkeren van het porpoising.

Tom Coronel benadrukt het belang van een sterk team om de coureur heen. Hij stelt: "Als coureur ben je ook grotendeels verantwoordelijk voor het team om je heen. En je moet die mensen ook motiveren." Ondanks deze uitdagingen ziet Coronel potentieel in Leclerc: "Leclerc doet het niet slecht. Maar ik verwacht meer van hem."

Na de zomerstop krijgt Leclerc kansen om zich te bewijzen. In voorgaande jaren startte hij vaak vanaf pole position op circuits als Monza en Singapore.