Formule 1

Ferrari miste de boot met Adrian Newey, Aston Martin profiteert

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2024 07:04

Scuderia Ferrari heeft een grote fout gemaakt door Adrian Newey niet binnen te halen, zegt oud-wereldkampioen Nigel Mansell. De topontwerper koos voor Aston Martin.

Adrian Newey bij Aston Martin F1


Mansell denkt dat Ferrari 'spijt zou moeten hebben' dat ze Newey hebben laten lopen. "Ik vind het verstandig dat hij naar Aston Martin gaat. Daar raakt hij niet verstrikt in de politiek van Ferrari", zegt de Brit.

Volgens Mansell was Ferrari kortzichtig door te aarzelen over Newey's salariseisen. Hij verwacht grote dingen van Newey bij zijn nieuwe team. "Ik denk dat wat hij bij Aston Martin kan doen, zijn grootste prestatie tot nu toe kan worden", aldus Mansell. Hij voegt toe dat Red Bull zonder Newey al dominantie heeft verloren.

De Grand Prix van de Verenigde Staten is de eerstvolgende race op de kalender. Daar zal blijken of Aston Martin al kan profiteren van Neweys komst.

"Ik denk dat mensen onderschat hebben dat Adrian niet helemaal gelukkig was in de laatste jaren bij Red Bull", zegt Mansell. "Bij Aston Martin zal hij nieuwe energie vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS