0 • Autosport Internationaal Toerwagens

Ferrari op pole position + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2014 10:21

Gianmaria Bruni en Toni Vilander waren in hun Ferrari tijdens de kwalificatie van het FIA World Endurance Championship de snelste op het Circuit of the America. De Italiaan stelde tijdens zijn laatste ronde de pole position veilig en daarmee reed het tweetal naar een gemiddelde rondetijd van 2:06,45s.



Het tweetal dat het kampioenschap met 27 punten voorsprong, stelt daarmee een grote kans in het vooruitzicht om in Austin te winnen. De coureurs hadden moeilijke omstandigheden tijdens een kwalificatie die officieel nat werd verklaard door de race directeur. Het circuit was op het ene punt namelijk natter dan op het andere punt. Gedurende de kwalificatie begonnen de omstandigheden beter te worden, waardoor ook de tijden naar beneden gingen. De Ferrari-coureurs waren degene die optimaal wisten te profiteren van de sneller wordende baan.

Op de tweede startplaats naast de AF Corse-bolide vertrekt de Aston Martin met Darren Turner en Stefan Mücke. Zij kwamen 0,6s tekort op de Italiaans/Finse combinatie. De tweede startrij werd door Porsche opgeëist.

In de LMGTE Am ging de pole position naar het Belgische ProSpeed. Emmanuel Collard, Matthieu Vaxivičre en Francois Perodo starten vanaf de eerste startplek. De Belgische Porsche reed naar een tijd van 2:08,271s. Gedurende sessie waren de coureurs in een hevig gevecht verwikkeld met de nummer 95 Aston Martin en de Ferrari’s. Het leek er in eerste instantie op dat de snelste tijd naar de Aston Martin ging, maar Emmanuel Collard wist er op het einde van de sessie nog snelle tijden uit te persen.

Mirko Venturi zorgde er voor dat de top 3 ook uit 3 verschillende merken bestaat. De coureur zette de AF Corse Ferrari op de derde startplek. De Italiaan deelt zijn auto met Luis Perez-Companc en Marco Cioci.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS