Formule 1

Ferrari F1-baas is verbaasd over ‘grote verschil’ tussen Max Verstappen en Sergio Perez

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 juli 2023 17:02

Ook de Grand Prix van België werd met overmacht door Max Verstappen gewonnen. Zowel de sprint race als de Grand Prix schreef de Nederlandse Red Bull-coureur op zijn naam en kon hij de Champagnefles ontkurken. Teamgenoot Sergio Perez eindigde op ruim twintig seconden achterstand van de tweevoudig wereldkampioen. Het grote verschil tussen de coureurs viel ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur op.

Frederic Vasseur Max Verstappen Sergio Perez

Verstappen is hard op weg naar het scoren van zijn derde opeenvolgende titel in de sport. De Limburger moest alleen in Jeddah en Baku zijn meerdere erkennen in teamgenoot Perez, daarnaast won Verstappen alle races die er werden verreden. Op het circuit van Spa-Francorchamps was het snelheidsverschil tussen de twee teamgenoten opnieuw groot, zeker constaterende dat Verstappen vanaf de zesde positie moest starten en Perez de race vanaf de eerste rij aanving.

Zelfs bij Ferrari valt het grote verschil tussen de teamgenoten op: "Het is onmogelijk om daarvoor de beste factor aan te wijzen. De coureur is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de auto, hij zorgt ook voor de set-up en dat is onderdeel van de performance van de auto. Je ziet nu zeker elke race een verschil tussen die twee teamgenoten, maar dat is niet mijn probleem. Dat is het probleem van Red Bull."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS