Formule 1

Ferrari F1-lieveling Charles Leclerc: "Of ik dit jaar wereldkampioen ga worden...?"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2020 17:10 • Print artikel

Ferrari zet alle kaarten op Charles Leclerc. De leeftijdsgenoot van Max Verstappen is na het aangekondigde afscheid van Sebastian Vettel gebombardeerd tot kopman. De Monegask moet in de ogen van de Scuderia de wereldtitel eindelijk weer eens naar Maranello brengen. Leclerc zelf denkt niet dat het dit jaar al gaat gebeuren en weet dat hij nog moet groeien.

Charles Leclerc


Een kopman van Ferrari heeft normaal gesproken altijd het doel om wereldkampioen te worden, maar Leclerc wil de lat niet te hoog leggen. "Of ik dit jaar wereldkampioen ga worden?", herhaalt Leclerc de vraag van Sky Italia. "Ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik heb nog een lange weg te gaan en moet vooral hard blijven werken."

"Ik ben blij met de stappen die ik gezet heb", zegt Leclerc. "Ik ben gegroeid, maar ik kan nog verder groeien. Hopelijk word ik ooit wereldkampioen, maar ik ben er nu nog ver van verwijderd."

Leclerc houdt zich volop bezig met simracen, maar kan niet wachten tot juli als hij weer in een echte F1-auto kan springen. "Als ik wakker word, denk ik maar aan één ding: racen. Ik mis het enorm en train harder dan ooit om klaar te zijn voor als we weer beginnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS