Formule 1

Ferrari F1-teambaas snapt niet waarom de Scuderia de ene race snel is en het andere weekend het spoor bijster is

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 augustus 2023 17:33

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur kende op het circuit van Spa-Francorchamps een weekend met twee gezichten. Waar Charles Leclerc een knap podium scoorde, viel Carlos Sainz onfortuinlijk uit. Toch is de Franse teambaas blij met het podium van Leclerc. Hij stelt zelf dat de Ferrari-coureurs nog altijd strijden voor de tweede plek in het kampioenschap.

Frederic Vasseur

“Ik ben erg blij”, begint de voormalig Sauber- en Renault-teambaas. "We waren het gehele weekend sterk, onder alle condities", gaat hij verder. De Fransman snapt niet waarom Ferrari het ene weekend snel is, en het andere weekend vechten ze om de laatste punten: "We moeten gaan begrijpen waarom wij op het ene circuit beter zijn dan op het andere", zegt Vasseur. "Het zit zo dicht bij elkaar tussen P2 en P11, dat de baankarakteristieken, bandenmanagement of verschillen in downforce, keuzes die je aan het begin van het weekend maakt, een groot verschil kunnen maken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS