Formule 1

"Ferrari is de schuldige van mislukte samenwerking met Sebastian Vettel"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2020 06:16 • Print artikel

Ferrari maakte vorig jaar bekend aan het einde van het jaar afscheid te nemen van Sebastian Vettel. Als de 32-jarige Duitser dit seizoen geen wereldkampioen wordt, mag zijn verblijf bij de Italiaanse renstal worden gezien als een mislukking. Volgens oud-teambaas van Ferrari Jean Todt heeft Vettel zelf daar weinig schuld aan. "Resultaten, goede en slechte, zijn altijd te verklaren", aldus Todt bij Sky Sports F1.

Sebastian Vettel


"In de tijd van Michael Schumacher hadden we bij Ferrari zo veel succes omdat iedereen verenigd bleef", legt de huidig FIA-president uit. "Als team waren we enorm sterk. Iedereen steunde elkaar. En dan met name in de moeilijke tijden. Als alles goed gaat, is het makkelijk om bij elkaar te blijven. Maar als het even tegenzit, moet je elkaar steunen en dat heeft destijds het verschil gemaakt. Dat is recent het grootste probleem bij Ferrari geweest. Zij zijn de schuldige van de mislukte samenwerking met Sebastian Vettel."

De toekomst van Vettel is nog onbekend. Todt hoopt dat de Duitser nog een aantal seizoenen in de Formule 1 blijft. "Hij heeft veel mogelijkheden, omdat hij n van de grootste talenten in de motorsport is. Ik wens hem het beste en ik denk dat het team dat hem kiest zich erg gelukkig mag prijzen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS