Formule 1

Ferrari kiest geen kopman uit Charles Leclerc en Carlos Sainz: "Het team staat boven de coureurs"

Uitgegeven door Bart • 30 december 2021 14:10

Charles Leclerc staat te boek als de coureur voor de toekomst bij Ferrari, maar de Monegask werd dit jaar verslagen door teamgenoot Carlos Sainz. Het was met miniem verschil en de Spanjaard slaagde er pas in de laatste race van het seizoen in om de vijfde plaats in de WK-stand in te nemen. Sainz heeft met vier podiumplaatsen beter gescoord dan de ene podiumplaats van Leclerc.

Sainz Leclerc Ferrari


Voor 2022 wil teambaas Mattia Binotto geen kopman kiezen. "Het team staat boven de coureurs", aldus de Italiaan tegenover Autosport. "Als de prestaties op de baan ervoor zorgen dat we één van de coureurs moeten voortrekken, zullen we dat tijdens het seizoen beslissen."

"Voor het seizoen begint kiezen we geen nummer 1 of 2. De jongens zijn vrij om te racen en de strijd met elkaar aan te gaan. Het draait ook niet altijd om talent of kwaliteiten, we hebben dit jaar gezien dat je ook veel pech kunt hebben zoals Charles. In de laatste maanden is hij flink op de huid gezeten door Carlos, maar hij heeft veel pech gehad. Charles had 40 punten meer kunnen hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS