Formule 1

Ferrari onderuitgehaald voor deelname aan het protest tegen 'roze Mercedes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2020 16:52 • Print artikel

SILVERSTONE - Ziggo Sport-commentator Olav Mol heeft uitgehaald naar Ferrari omdat het Italiaanse team een protest indient tegen de 'roze Mercedes' van Racing Point. Meerdere teams zijn woedend dat Racing Point zijn brake ducts een illegale kopie van Mercedes bleken.

Ferrari F1


Het kreeg daarvoor een boete van 400.000 euro en 15 punten in mindering voor het constructeurskampioenschap. Tegelijkertijd mag de auto blijven racen.

"Het beroep? Zelfs Racing Point tekent beroep aan, wat een teken is dat iedereen ontevreden is over het vonnis iedereen ongelukkig maakt", aldus F1-legende en adviseur van Renault Alain Prost.

Racing Point tekent natuurlijk beroep tegen de straf, terwijl een aantal concurrerende teams van mening is dat de sanctie bij lange na niet sterk genoeg is.

"We tekenen beroep aan omdat we het reglement - sportief of technisch - niet hebben overtreden en we onze goede naam willen herstellen", zei Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer.

Mol kritiseerde Ferrari voor zijn toetreding tot de groep van teams die beroep aantekenen tegen de in hun ogen milde straf. "Ik kan Renault begrijpen, omdat ze het protest hebben aangetekend", zei hij tegen Ziggo Sport. Hij zei dat hij ook begrijpt waarom onafhankelijke teams zoals Williams en McLaren ongelukkig zouden zijn.

McLaren-teambaas Andreas Seidl vertelde Sky Deutschland: "Het belangrijkste is dat het sprookje uit is over iemand die een grote camera koopt en een auto bouwt die kan vechten voor het podium op basis van foto's."

Mol is het meest ongelukkig met de beslissing van Ferrari om in beroep te gaan. "Dat Ferrari zich ermee bemoeit, vind ik ronduit schandalig", zei hij.

"Ferrari werd vorig jaar betrapt met iets illegaals in zijn motor. Toen sloot het een geheime deal met de FIA waarvan niemand de inhoud kent. Dit (Racing Point) verhaal is veertien pagina's tekst die in alle openbaarheid is. En dan raakt Ferrari ineens hierbij betrokken terwijl ze vorig jaar echt iets verkeerd deden?"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS