Formule 1

Ferrari-protegé Oliver Bearman tekent meerjarig contract voor Haas

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2024 08:36

Het team van Haas heeft de negentienjarige Oliver Bearman gecontracteerd als hun full-time coureur voor 2025 en daarna. Bearman tekent een meerjarig contract. Bearman is onderdeel Scuderia Ferrari Driver Academy en is momenteel reservecoureur voor het team terwijl hij ook deelneemt aan het Formule 2-kampioenschap voor Prema Racing. Eerder dit seizoen maakte Bearman zijn Formule 1-debuut voor het team van Ferrari. Door de straten van Jeddah viel hij in voor Carlos Sainz en eindigde hij op de zevende positie.

Haas F1 Oliver Bearman

"Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoeveel dit voor mij betekent", begint Oliver Bearman in een persbericht van Haas. "Ik ben zo ontzettend trots als ik hardop zeg dat ik Formule 1-coureur word voor Haas.”

“Dat ik een van de weinige mensen ben die mag doen waar ze als kind van droomden, is echt ongelooflijk”, gaat hij vol trots verder. “Aan Gene, Ayao en iedereen bij Haas, bedankt dat jullie in mij geloven en dat jullie mij vertrouwen om jullie team te vertegenwoordigen. Ik heb echt genoten van de samenwerking met iedereen sinds de eerste keer dat we elkaar ontmoetten in Mexico en ik kan niet wachten om van dit moment met hen te genieten en hopelijk nog veel meer in de toekomst. Aan Fred, Marco, Jock, Alessandro en iedereen bij de Scuderia Ferrari Driver Academy, ik zou hier simpelweg niet zijn zonder jullie. Bedankt dat jullie mij sinds F4 hebben voorbereid op deze ongelooflijke kans en weet dat ik er alles aan zal doen."

Bearman reed eerder al vier vrije trainingen voor het team van Haas. De verwachting is dat hij ook komend seizoen meerdere vrije trainingen zal rijden om zich voor te bereiden op zijn full-time Formule 1-debuut.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS