Formule 1

Ferrari toch niet in actie met SF21 tijdens vierdaagse test

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2022 10:30

Ferrari gaat toch niet testen met de SF21 zoals het team gisteren liet weten. Scuderia Ferrari gaat de vierdaagse test doen met de SF71H uit 2018.

Scuderia ferrari

Het team liet in eerste instantie weten dat het met de SF21 van vorig jaar zou gaan testen. Uiteindelijk heeft Ferrarilaten weten toch te gaan testen met de 2018 auto, net als vorig jaar.

Testen met de huidige auto, of de auto van het jaar ervoor is in de Formule 1 strikt beperkt. Teams mogen in de regel niet testen met de auto’s die in de drie seizoenen ervoor zijn gebruikt. Dit zou dus betekenen dat Ferrari niet zo mogen testen met de wagens uit 2021, 2020 en 2019. Echter vanwege de grote technische veranderingen gingen de teams er van uit dat de auto’s van 2021 zouden gelden als de vorige generatie auto’s. De FIA heeft deze regels nog niet aangepast, dat houdt dus in dat de teams niet kunnen testen met de 2021 wagens.

“In afwachting van een update van de FIA over hoe de regels met betrekking tot ‘vorige generatie wagens’, die de criteria bepalen waaraan auto's kunnen worden gebruikt in dit soort tests, worden toegepast voor 2022, is de beslissing genomen om SF71H-auto", vertelde Ferrari in een verklaring. “Nadere details over het testprogramma volgen later.”

Naast Ferrari doet ook doet ook AlphaTauri een test vandaag, Pierre Gasly rijdt in Imola in de AT01.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS