Formule 1

Ferrari-vuurdoop voor Oliver Bearman droom die uitkomt: "De sterren staan op een lijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2024 06:59

JEDDAH – Racen voor Ferrari is een jongensdroom voor iedere Formule 1-coureur. Grootheden als Michael Schumacher, Alain Prost, Niki Lauda en Fernando Alonso deden het later in hun loopbaan. Dat Charles Leclerc al in zijn tweede seizoen voor het Italiaanse team mocht rijden was al een unicum. Oliver Bearman deed er een schepje bovenop en maakte vandaag zijn Formule 1-debuut in Ferrari-rood, een droom die uitkomt.

Oliver Bearman Ferrari

Bearman vervangt dit weekend de zieke Carlos Sainz, hij werd eerder vandaag geopereerd voor een blindedarmontsteking. Donderdag reed Bearman in zijn Prema nog naar de Formule 2 pole position in Jeddah, maar werd vanochtend geïnformeerd over zijn aanstaande Formule 1-debuut.

Met slechts een uur aan training voor de kwalificatie had Bearman een zware klus voor de boeg. De achttienjarige Brit reed in de kwalificatie naar de elfde positie: “De sterren staan op één lijn”, zei Bearman tegen de Daily Mail. “Het voelt als een snelle vooruitgang in mijn carrière na het rijden in de F4 een paar jaar geleden. Ik heb mijn eerste F1-test pas een paar maanden geleden gedaan, dus mijn F1-debuut in het rood is hopelijk een teken van wat komen gaat”, sluit hij af na zijn eerste dag als Ferrari-coureur

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS