Karting • GK4 Kartseries

Finn Rossen kent sterke start van het Nederlands kampioenschap karting met zege en tweede plaats

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2022 21:24

Finn Rossen is bezig aan een ijzersterke start van het seizoen 2022. De snelle Limburger is het seizoen begonnen met een overwinning in de eerste race van het Nederlands kampioenschap karting en een tweede positie in de tweede ronde van het NK IAME. Hij doet hiermee volop mee in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Finn Rossen

Finn Rossen wist het eerste NK-weekend van 2022 tot drie keer toe een race te winnen in de Mini Nationaal klasse. De 10-jarige karter uit Blitterswijck mocht een grote beker mee naar huis nemen voor de winst in de Nationaal-klasse. “Ik ben echt heel blij met dit resultaat.” Rossen, die in de races als een warm mes door de boter sneed blikt terug op zijn eerste overwinning. “De race ging wel goed, het rijden ging goed en ik lag de hele tijd eerste. De tweede race ging ook goed. Ik eindigde weer als eerste en reed een beetje mee met de #800 karts”, daarmee doelde hij op de karters in de Mini-Parilla klasse. De Limburger begon het seizoen sterk met twee overwinningen uit twee races, maar de belangrijkste race moest nog komen. "De finale ging in het begin heel goed. Halverwege kwam ik iemand tegen en dat ging niet helemaal goed. Ik werd ingehaald door iemand uit mijn eigen klasse, maar die pakte ik al snel weer terug. Ik lag heel even tweede, maar daarna gewoon weer eerste.”

In het tweede NK van afgelopen weekeinde kon Finn weer naar het podium. Maar nu waren de omstandigheden erg slecht met regen en wind. Het maakte het voor de jonge talenten in de Mini-klasse, die op slicks rijden in de regen, een moeilijke opgave. “Het ging goed, de kwalificatie was ook goed. Ik lag eerste, maar op het einde kwam ik iemand tegen terwijl ik net in een goed rondje zat. Daarna verbeterde nog iemand mijn tijd. In de eerste race kwamen er een paar mij bij de start voorbij. Twee heb ik er weer ingehaald en toen kwam ik achter de nummer twee en die heb ik in het laatste rondje ingehaald. Fijn dat ik in de laatste ronde nog een positie heb gepakt.”

“De tweede race ging ook goed, de nummer 1 kon ik net niet pakken, maar ik ben weer tweede geworden. In de finale was de motor niet zo goed, hij trok niet goed op, maar ik ben toch tweede kunnen worden. De nummer 3 lag ver weg, dus die vormde geen gevaar.”

“De eerste race in Eindhoven drie weken geleden was in droge omstandigheden, nu raceten we in de regen. Drie weken geleden was ik eerste, nu tweede, maar met de tweede plaats ben ik ook heel blij, weer een mooie beker op het NK. Het doel is om Nederlands kampioen te worden, we hebben nog een lange weg te gaan, maar ik sta er nu goed voor.”

Finn Rossen

Dit jaar rijdt de karter van het DFK Kart Racing Team mee in de Mini Nationaal klasse. Hij gaat rijden in het NK IAME, de GK4 en het Benelux kampioenschap. Het jonge talent doet natuurlijk niet alles alleen en krijgt hulp van zijn vader. “Mijn vader is mijn monteur, mijn moeder steunt me, Tim en Ben helpen ook veel in het team.”

Rossen kan in ieder geval opgelucht ademhalen en met een goed gevoel naar huis. Hij laat zijn trofeeën inmiddels niet meer op school zien. "Dan blijf ik ze meesleuren, haha. Mijn juffrouw weet dat ik kart, maar ik denk niet dat ze tijd heeft om een keertje te komen kijken."

Iemand die wel altijd trots toekijkt, is zijn vader. “Hij heeft het goed gedaan. De start was lastig, je zit hier aan de linkerkant van de baan en dan kom je al snel op het vuil en verlies je weleens een positie. Finn heeft zich goed hersteld en twijfelt niet meer zo veel.”

Finn Rossen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

DFK Kart Racing Team

Martien Verkoijen schilderwerken

Dekkers Tweewielers

Rit Bandenservice

DM printmedia

Dietz mobilecaravanservice

Kapsalon Gijsbers

Boomkwekerij Rongen

Traas Ongediertebestrijding

WeJeBe

Tom Willems Grondwerken & Machineverhuur

JCC Tuin en Parkmachines

Luchtgereedschap.nl

100procentniki.nl

Von der haar

Klaans verhuur

Finn Club van 50

Bindels Tuinen

Gebroeders Weijs Gerbera

Boomkwekerijen De Maas

SEJ Coendersbeheer

Klompvenprojects.be

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS