Formule 1

Flavio Briatore genoot van podium in Canada: "Drie belangrijkste kampioenen op het podium"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 juni 2023 10:02

Flavio Briatore mag al een tijdje niet meer op de Formule 1-paddock komen, wel kan hij zijn mening ventileren. In een column voor de Italiaanse krant Il Riformista deed hij dat dan ook. Hij schreef over de Grote Prijs van Canada en vond het podium bestaande uit racewinnaar Max Verstappen, voormalig oogappeltje Fernando Alonso en Lewis Hamilton geweldig.

Flavio Briatore


De Italiaan was jarenlang het kopstuk van Benetton en later van Renault. Totdat hij werd gepakt voor het crashgate schandaal en levenslang werd geschorst uit de sport. Alhoewel hij ook samenwerkte met Michael Schumacher, noemt hij de drie coureurs die afgelopen zondag op het podium stond, de belangrijkste Formule 1-kampioenen ooit.

Max Verstappen liet weer de gewoonlijke suprematie zien in Canada. Zijn teamgenoot Checo Perez zat er ver vanaf. Hij laat zien dat niet alleen de auto goed moet zijn, maar dat de coureur het ook moet aankunnen. Op zondag zagen we de drie belangrijkste kampioenen van de Formule 1 op het podium. Het was een podium met de drie sterkste krachten in de sport”, begint hij zijn verhaal. “Het is nu wachten op de volgende GP. We hopen dat Ferrari op dezelfde voet doorgaat, we hopen dat Aston Martin het gat met Red Bull dicht, ook al lijkt het kampioenschap al te zijn opgeëist door een heersende Max Verstappen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS