Formule 1

Flavio Briatore keert terug in de Formule 1 als ambassadeur ondanks zijn verbanning vanwege 'crashgate'

Uitgegeven door Peter Vader • 10 maart 2022 20:02

Flavio Briatore is officieel uit de F1 sinds 2009, toen de FIA hem schorste voor zijn betrokkenheid bij het 'crashgate'-schandaal in Singapore . De toenmalige teambaas van Renault werd schuldig bevonden - samen met technisch chef Pat Symonds - van het opzettelijk manipuleren van de resultaten van de race. Een onderdeel daarvan was het het opzettelijk crashen van Nelson Piquet Jr., waardoor de safetycar naar buiten moest komen. Piquet Jr.'s teamgenoot Fernando Alonso profiteerde van deze situatie door de overwinning naar zich toe te trekken, een overwinning die hij dus op een discutabele manier behaalde.

Flavio Briatore

Piquet Jr. werd halverwege het seizoen 2009 uit het team ontslagen en was daarover zo boos dat hij de hele gang van zaken onthulde. Dit leidde tot een FIA-onderzoek naar de ontwikkelingen gedurende de race, wat ertoe leidde dat Briatore voor het leven werd geschorst en Pat Symonds voor vijf jaar. De verboden werden echter later weer opgeheven. Symonds keerde eerst terug in de sport, aanvankelijk bij Virgin Racing en bij Williams , voordat hij de rol van Chief Technical Officer van de Formule 1 op zich nam. Flavio Briatore volgt Symonds nu met een terugkeer in zijn commerciële rol, aldus een bericht van RacingNews365.

Briatore zijn taak gaat het onderhouden van commerciële relaties zijn voor de Formule 1. Hij wordt dus een ambassadeur van de F1, maar zou niet in dienst treden van de Formule 1. Het wordt een adviserende functie, waarin hij het management van de F1 gaat helpen met het onderhouden van relaties met promotors van Grands Prix en andere commerciële projecten.

Flavio_Briatore_en_Bernie_Ecclestone
Flavio_Briatore (rechts) en ex-F1-supremo Bernie Ecclestone (links)



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS