Autosport BE • Autosport BE Diversen

FordStore Feyaerts en Stienes Longin gaan voor de titel in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium: "Enige doel"

Uitgegeven door Johan Vis • 6 maart 2019 13:21

Voor het tweede opeenvolgende jaar staat Stienes Longin aan de
aftrap van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. "En we zijn blij dat we opnieuw op hem kunnen rekenen“, verklaarde Tom Feyaerts, de Ford dealer met vestigingen in Aarschot en Haacht, die de drijvende kracht is achter het team. FordStore Feyaerts won vorig jaar het begeerde Ford Dealer - Team Championship. „De focus ligt dit jaar volledig op het winnen van de titel met Stienes. De kans is overigens niet onbestaande dat we nog een tweede Fiesta in stelling brengen. Indien dat plan doorgaat, dan zal ik met die wagen enkele wedstrijden voor mijn rekening nemen en zal een andere rijder de overige races afwerken.” Tom Feyaerts kwam trouwens vorig jaar al in actie in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium tijdens de finale op het TT Circuit van Assen. Bovendien heeft hij ook een zestal jaar ervaring in de rallywereld waar hij in het verleden actief was in onder andere de Ford Ka Cup.

FordStore Feyaerts Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

“De titel is inderdaad het enige doel dat we met het team van FordStore Feyaerts voor ogen hebben dit seizoen”, bevestigt Stienes Longin. “Vorig jaar ging ik voluit voor de winst in elke race die ik reed - ik won overigen 4 van mijn 6 wedstrijden - want ik diende geen rekening te houden met de titelstrijd aangezien ik twee meetings afwezig bleef. Nu liggen de zaken anders. Ik zal dan wel weer een meeting moeten missen, maar aangezien het reglement lichtjes gewijzigd is mag dat geen probleem zijn in onze titeljacht. Ik ga nog steeds voor winst elke race, maar zal meer in functie van het kampioenschap rijden moest dat nodig zijn. De races die ik niet betwist geven we de kans aan een jonge en talentrijke rijder om zich te bewijzen: mijn vader Bert”, lacht Stienes.

Een niet onbelangrijke rol in het geheel wordt gespeeld door David Commers, CEO van XDnet, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in ICT-toepassingen en gevestigd in Molenstede bij Diest. “Tegenwoordig gaan autosport en IT zowat hand in hand en dat was dan ook drijfveer om vorig jaar in te stappen in dit project”, verklaart David. “Voor wat dit seizoen betreft hopen wij nog meer een steun te kunnen zijn voor zowel het team en de rijder(s). We kenden met Xdnet en sterke groei en willen het bedrijf nog uitdrukkelijker op de kaart van het ICT-landschap zetten. Die winnaarsmentaliteit vinden we terug bij het team en bij de familie Longin. Ik steek dan ook niet onder stoelen of banken de titel in deze Ford Fiesta Sprint Cup Belgium echt wel een doel op zich is.”

En last but not least is er Bert Longin, de mentor en de coach van het team, maar ook de man die de wagen van Stienes bij bepaalde gelegenheden zelf de sporen zal geven. “Mensen als Tom en David zijn heel belangrijk voor de Ford Fiesta Sprint Cup en zeg maar: voor de sport in het algemeen”, aldus Bert. “We zijn hen dan ook zeer dankbaar om dit initiatief op poten te zetten. De uitdaging om de titel te halen is groot en zeker niet eenvoudig. Er zijn immers meerdere sterke teams en goede rijders van de partij in dit kampioenschap en de winst zal van details afhangen”, besluit Bert Longin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS