Formule 1

Formule 1: Racen met de druk op je schouders dat het je laatste race kan zijn

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 mei 2024 08:00

Racen met de druk op je schouders dat het je laatste race kan zijn. Het zijn moeilijke tijden voor Logan Sargeant. De rijder van Williams F1 wordt al meer dan een jaar overklast door zijn teamgenoot Alex Albon. Bovendien laat Toto Wolff openlijk weten dat hij het aanstormende talent Kimi Antonelli graag in het stoeltje ziet zitten van Sargeant. Toch kan de Amerikaan hoop putten uit zijn optreden in Miami, waar hij een redelijke pace had ten opzichte van Albon. Helaas kwam er door de crash met brokkenpiloot Kevin Magnussen door een harde klap in de bandenstapels een eind aan zijn illusies in de thuisrace op het Miami International Autodrome.

Logan Sargeant - Williams F1

Logan Sargeant: Een zeer teleurstellende manier om mijn thuis Grand Prix te beëindigen. Het was een goede race tot aan het incident. Voor zover ik kon zien misten Alex [Albon, red.] en ik allebei een beetje tempo, maar we vochten nog steeds door."

"Desalniettemin was het een positief weekend vanaf het moment dat ik in de auto stapte in FP1", zei de Amerikaan strijdlustig. "Ik heb er bijna alles uit kunnen halen. Er zijn nog steeds kleine dingen die verbeterd kunnen worden, maar over het algemeen heb ik niet het gevoel dat er nog veel in zat dit weekend. Ik voel me goed en ben klaar voor een stint van Europese races."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS