Formule 1

Formule 1-droom Franco Colapinto komt uit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2024 09:33

Franco Colapinto heeft een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Williams-rookie verzekerde zich van een plek in de top tien in pas zijn tweede Formule 1-race.

Alex Colapinto Williams F1


De 21-jarige Argentijn noemde zijn negende startplek ‘een droom die uitkomt’. Colapinto is in de plaats gekomen van Logan Sargeant bij Williams sinds de Grand Prix van Italië.

Colapinto's eerste dag in Bakoe werd gemarkeerd door een crash, maar hij herstelde zich sterk in de kwalificatie. "Het was moeilijk, maar gelukkig deden de jongens in de garage geweldig werk”, zei hij dankbaar.

Colapinto prees zijn team: "Ze hebben niet eens geluncht maar werkten keihard om mijn auto klaar te krijgen voor VT2. Dat gaf me een grote vertrouwensboost."

De jonge coureur keek uit naar de race: "Ik kan niet wachten tot morgen. Het is een geweldig moment, mijn eerste Q3, en ik ben er erg blij mee. Het is het moment waar elke coureur van droomt."

"Het is een zeer belangrijk moment voor Williams, voor mij is het een droom die uitkomt. Na gisteren zou het moeilijk worden, maar we hebben een zeer goede comeback gemaakt, dus we zijn blij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS