Formule 1

Formule 1: "Als ik teambaas was, zou ik al mijn pijlen op hem richten! Extreem talent en rijdt erg agressief"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2020 12:48 • Print artikel

Sebastian Vettel vertrekt na dit jaar bij Ferrari en daarmee heeft Charles Leclerc zich in een positie gemanoeuvreerd dat hij ‘de grote man’ is bij het Italiaanse F1-team. Volgens voormalig F1-teambaas Flavio Briatore heeft de Duitser de prijs betaald voor de komst van zijn snellere teamgenoot. “Charles Leclerc is sneller dan Vettel”, zo steekt Briatore zijn verhaal af tegen La Politica nel Pallone. “De Monegask is al klaar voor het titelgevecht en is voorbestemd om wereldkampioen te worden. Als ik teambaas was, zou ik al mijn pijlen op hem richten. Hij is een extreem talent. Hij rijdt erg agressief en haalt meer uit de auto.”

Ferrari F1 duo Leclerc Vettel

“Ik zou zeggen dat Ferrari twee jaar geleden al had moeten verjongen met Leclerc voor Kimi Räikkönen, omdat Ferrari met Kimi geen kans maakte om de titel bij de constructeurs te winnen. In 2019 maakte Ferrari een aantal keuzes die Leclerc niet echt hielpen, vooral als je ziet dat Vettel helemaal geen kans heeft op de titel. Leclerc is de potentiële kampioen, maar hij moet wèl de juiste auto hebben.”

Nu Sebastian Vettel bekend heeft gemaakt dat hij na dit seizoen bij de Scuderia vertrekt, trekt Leclerc de macht binnen het team nog meer naar zich toe. Volgens de Italiaan is dit ideaal voor Ferrari, omdat op die manier het zijn titels won met Michael Schumacher en Fernando Alonso. Daarmee zegt Briatore ook dat Sainz zijn borst nat kan maken voor een lastige periode in Maranello, maar toch ziet hij ook kansen voor de Spanjaard. “Hij is een goed coureur, die een fantastisch seizoen had in 2019”, reageert de voormalig Benetton- en Renault-teambaas. “Als je kijkt naar hoe hij met de auto rijdt, dan haalt hij er gewoon meer uit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS