Formule 1

Formule 1: "Eén van de voorwaarden is dat we geen fee aan Liberty Media hoeven te betalen"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2020 10:00 • Print artikel

Liberty Media kondigde dinsdag de langverwachte kalender voor 2020 aan, maar voorlopig zijn alleen de eerste acht races in Europa bevestigd. De Formule 1 zal tijdens deze Grands Prix gesloten blijven voor publiek. Volgens de Spaanse circuitdirecteur hoeft hierdoor geen fee betaald te worden aan de Formule 1.

Circuit de Catalunya


Chase Carey zei in zijn statement dat fans er nu voorlopig niet bij kunnen zijn, maar dat hij hoopt dat dat zo snel mogelijk weer kan als de situatie veilig is. Zelfs een positief geteste coureur zal niet leiden tot afgelasting van de races.

De acht races worden verreden op zes circuits en één daarvan is het Circuit de Catalunya in Barcelona. "Eén van de voorwaarden is dat we geen fee aan Liberty Media hoeven te betalen", zegt circuitdirecteur Joan Fontsere tegen persbureau EFE. "Dit omdat we geen inkomsten hebben uit de kaartverkoop en het heeft economisch gevolgen voor de regio."

In Oostenrijk en Silverstone worden twee races georganiseerd, maar dat was nooit in beeld voor de locatie van de wintertest. "Ze weten hoe we werken en kennen onze ervaring en weer. Vanaf het begin van de gesprekken ging het over maar één race. Als het nodig was om een tweede race te organiseren, hadden we de mogelijkheden bestudeerd. We hebben die optie wel aangeboden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS