Formule 1

Formule 1-directeur Chase Carey: "Terugkeer van de Formule 1 een welkome boost voor de sportfans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juni 2020 09:57 • Print artikel

De F1 heeft vandaag bevestigd dat het Formule 1-seizoen van 2020 volgende maand in Oostenrijk begint. Zo werden door Chase Carey de details onthuld over de eerste acht races van een nieuwe kalender. Nadat alle Formule 1 Grands Prix tot nu toe werden uitgesteld vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, hebben de F1, de teams en de FIA ​​gewerkt aan een plan om het seizoen veilig te laten beginnen, en vandaag toonde F1-topman Chase Carey het eerste deel van een herziene kalender van races. De eerste race is op de Red Bull Ring, het domein de afgelopen twee jaar van Max Verstappen.

FIA F1 kalender

Vanaf het eerste weekend in juli worden de Formule 1-motoren weer opgestart en mogen Max Verstappen, Lewis Hamilton en de andere coureurs weer aan de bak. De eerste acht races van het seizoen zijn bekend gemaakt en in Oostenrijk begint de F1 met een zogenaamde 'double-header'. F1-directeur Chase Carey is blij dat de er eindelijk weer geracet gaat worden.

“In de afgelopen weken hebben we onvermoeibaar met al onze partners gewerkt, de FIA en de teams om een aangepaste openingskalender 2020 te creëren, die ons in staat stelt om op de meest veilig manier weer te kunnen herstarten”, legt de Amerikaan uit. “We zijn blij dat we vandaag in staat zijn om acht openingsraces uit te kunnen zetten en ik kijk uit naar het publiceren van de volledige kalender in de komende weken. Ik wil elke organisator en partner bedanken voor hun ondersteuning en de blijvende toewijding aan de Formule 1.”

“We verwachten op dit moment dat de races zonder fans gaan beginnen, maar we hopen dat de situatie in de komende maanden ons in staat stelt om ze terug te verwelkomen als het veilig genoeg is om dat te doen, maar we weten de terugkeer van de Formule 1 een welkome boost voor de sportfans over de hele wereld gaat zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS