Formule 1

Formule 1 en MotoGP willen samen gaan rijden: "Het is geen eenvoudige zaak"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 april 2023 08:00

De Formule 1 en MotoGP zijn de koningsklassen in hun takken van sport. Miljoenen fans keken vorig weekend bijvoorbeeld naar de Grand Prix van Australië en de bloedstollende wedstrijden op het MotoGP-circuit van Termas de Rio Hondo. Als het aan de kopstukken van beide klassen ligt zien we ze binnenkort gezamenlijk rijden.

MotoGP en F1

Alhoewel de twee klassen qua techniek weinig met elkaar te maken is het doel hetzelfde, in zo min mogelijk tijd de finish als eerste over gaan. De snelheid, de inhaalacties en de spanning is voor fans van beide klassen een must. Zo was MotoGP-legende Valentino Rossi zelfs één van de officiële test-coureurs van Ferrari, reed Marc Marquez ooit in een Toro Rosso en nam Lewis Hamilton plaats op de Yamaha van Rossi.

Rossi

Rossi naast de huidige teambaas van McLaren, Andrea Stella

De twee klassen lijken de laatste tijd meer naar elkaar te groeien, nadat Dorna-president Carmelo Ezpeleta en CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali meerdere keren samen zijn gespot. Ze steken ook niet onder stoelen of banken dat ze een gezamenlijk weekend wel zien zitten: "Het is iets waar Stefano en ik aan hebben gedacht", vertelt Ezpeletaaan Soy Motor. "Momenteel kan het niet, maar we bestuderen de mogelijkheden. Het is geen eenvoudige zaak. Er zijn veiligheidsproblemen omdat onze regels niet altijd overeenkomen. Ook zijn er sponsorproblemen, maar we denken erover na."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS