Formule 1

Formule 1 introduceert nieuwe graphics tijdens races: F1 Insights + UITLEG

Uitgegeven door Bart • 23 juni 2020 09:58

De Formule 1 komt dit jaar met nieuwe graphics om de F1-fans nog meer beleving te geven. In samenwerking met Amazon Web Services zullen er vanaf de eerste race in Oostenrijk diverse real-time scores in beeld komen. Onder de naam F1 Insights wordt de Car Performance Score getoond. De eerste zes graphics kennen we al van voorgaande jaren. Dat zijn de Exit Speed, de verwachte pitstop strategie, Pit Window, voorspelling over een onderling gevecht, de staat van de banden en verwachting of een pitstop strategie tot een inhaalactie zal leiden of niet.

Car Performance Score


Vanaf dit seizoen komen er meer graphics bij. Zo kun je onder meer zien hoe een auto presteert op de rechte stukken en in de langzame of snelle bochten. En of een auto de neiging heeft tot overstuur of onderstuur of dat de auto perfect in balans is.

Vanaf de tweede race op Silverstone wordt de Ultimate Driver Speed Comparison toegevoegd. Door data die teruggaat tot 1983 kun je de huidige coureurs vergelijken met die uit het verleden. Vanaf de Grand Prix op Spa-Francorchamps is te zien hoe goed coureurs zijn in de langzame bochten en hoe goed ze omgaan met snelle bochten.

Car Performance Score


"We willen de tv-kijker nog dichter naar de actie op de baan brengen", zegt F1's hoofd engineer Rob Smedley op de website van Amazon Web Services. "We geven de fans inzichten van achter de pitmuur die altijd verborgen waren. Zo bieden we meer diepgang en kunnen fans de sport nog intenser beleven."

In onderstaande video worden de nieuwe graphics verder uitgelegd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS