Formule 1

Formule 1-organisatie reageert terughoudend op Andretti en Cadillac-inschrijving

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 januari 2023 11:30

Gisteren maakten Andretti en Cadillac samen wereldkundig dat ze van plan zijn om de Formule 1 gezamenlijk te betreden. Ze willen de koningsklasse van de autosport als een compleet nieuw team aanvliegen, de FIA meldde eerder al dat er een proces zou worden gestart om te kijken hoe nieuwe teams gemakkelijker zouden kunnen toetreden tot de sport. De Formule 1 reageerde niet ontzettend enthousiast op het nieuws van Andretti en Cadillac.

Andretti Cadillac

Dat Andretti de Formule 1 al tijden probeert te betreden is geen geheim. Voor het nieuws over Audi probeerde Andretti het team van Sauber over te nemen. Zelfs toen dat op niets uitliep was de Amerikaanse vastberaden, het doel was en blijft het betreden van de Formule 1.

Niet lang na het statement van Andretti en Cadillac reageerde de Formule 1 erg terughoudend en vooral professioneel op het nieuws: "Er is momenteel veel interesse in de Formule 1. Het ene gesprek wordt daarbij meer in het openbaar gevoerd dan de anderen. We willen allemaal een sterk en stabiel kampioenschap en elke aanmelding zal door de aandeelhouder van de sport worden beoordeeld op enkele criteria. Elke nieuwe partij heeft goedkeuring van de Formule 1 en de FIA nodig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS