Formule 1

Formule 1-teambaas Otmar Szafnauer waarschuwt 'egoïstische' Oscar Piastri

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 december 2022 06:30

Een groot deel van de zomer stond in het teken van de contractuele saga tussen de teams van Alpine en McLaren, die beiden hun oog hadden laten vallen op Oscar Piastri als hun coureur voor het seizoen 2023. Na een uitspraak van het Contract Recognition Board werd besloten dat het contract met McLaren rechtsgeldig was. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is nog altijd niet te spreken over het 'egoïstische gedrag' van Piastri.

Otmar Szafnauer en Oscar Piastri

Het ‘Silly Season’ was er één om van te genieten dit jaar. Het vertrek van Sebastian Vettel uit de Formule 1 slingerde een hoop verhuizingen aan. Zo maakte Fernando Alonso al snel bekend dat hij Alpine inruilde voor Aston Martin. Alpine zag zijn kans schoon om reserve-coureur Oscar Piastri door te schuiven als vaste coureur voor 2023. Helaas voor Alpine had Piastri's management en het team van McLaren hele andere plannen met de jonge Australische coureur.

Alpine maakte met een statement wereldkundig dat Piastri in 2023 voor hen zou rijden, maar niet veel later ontkende Piastri dat in een officiele verklaring. In plaats daarvan erkende hij dat hij achter gesloten deuren een contract met het team van McLaren had getekend. Na een uitspraak van het CRB was Piastri vrij om naar McLaren te vertrekken.

Wèl zal Alpine in het vervolg terughoudender zijn in het ondersteunen van jong talent. Piastri werd namelijk jarenlang ondersteund door Alpine, dat zich nu ‘aan de kant gezet’ voelt door de jonge Australiër. Teambaas Otmar Szafnauer vertelde het volgende over de situatie: “Ik denk dat Laurent Rossi zei dat we in de toekomst moeten heroverwegen dat als we coureurs ondersteunen die uiteindelijk toch voor een ander team gaan rijden, we ons moeten afvragen of we het nog wel moeten doen”, zo werd de teambaas geciteerd op Formula1news.co.uk.

Szafauer heeft Piastri tevens gewaarschuwd dat zijn ‘egoïstische gedrag’ hem later in zijn loopbaan weleens de kop kan kosten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS