Formule 1

Formule E-kampioen Stoffel Vandoorne: "Niet het gevoel dat ik ooit nog in de Formule 1 zal rijden"

Uitgegeven door Bart • 20 augustus 2022 07:12

Stoffel Vandoorne heeft een terugkeer naar de Formule 1 uit zijn hoofd gezet. Door de verrassende rentree van Kevin Magnussen zegt de 30-jarige Belg 'nooit nooit', maar de kersvers wereldkampioen Formule E rekent er zelf niet meer op. Eerder reed Vandoorne in 2017 en 2018 als teamgenoot van Fernando Alonso voor het team van McLaren.

Stoffel Vandoorne


"Ik heb twee jaar in de Formule 1 gereden, maar ik heb niet het gevoel dat ik er ooit nog terugkeer", aldus Vandoorne tegenover GP Fans. "Maar zeg nooit nooit, het is een gekke wereld en alles is mogelijk. Ik heb ook niet het gevoel dat ik echt terug moet naar de Formule 1. Het was een geweldige kans om voor Mercedes te rijden. Die samenwerking komt nu ten einde, maar ik heb mezelf weer op de kaart kunnen zetten als winnende coureur. Ik ben wereldkampioen in de Formule E en in deze klasse ligt ook mijn toekomst."

Mercedes stopt als fabrikant in de Formule E en Vandoorne vindt het jammer. "Ik zou liever hebben gezien dat Mercedes in dit kampioenschap door was gegaan. Toen ik bij het team kwam, had ik het idee dat het een lange samenwerking zou worden. Gelukkig waren we al lang van deze beslissing op de hoogte. Het komt niet als een verrassing, dus iedereen heeft zich al kunnen richten op de toekomst."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS