Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E neemt Daniel Abt in genade: "Een verloren zoon die terugkeert, is kostbaarder dan goud"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 juli 2020 13:57

Daniel Abt werd door Audi de laan uitgestuurd, nadat hij een simracer in zijn plaats een online Formule E-race had laten rijden in de Home Challenge Esports competitie. De Duitse coureur bood nog zijn excuses aan, maar dat mocht niet baten. Rene Rast nam zijn plaats in het team van de autofabrikant. Toch heeft de tweevoudig E-Prix winnaar zijn carrière deels kunnen redden. Abt vervangt Ma Qinghua bij NIO 333. De Chinees is niet in staat om af te reizen naar Berlijn waar drie races gehouden worden, doordat er nog reisbeperkingen zijn tussen Europa en China. Abt neemt plaats naast Oliver Turvey.


“Ik heb altijd gehouden van racen en de Formule E, daarom was de kans om te racen in de laatste zes races en doorgaan met mijn record van het deelnemen aan alle afzonderlijke Formule E-race erg gaaf”, reageert de Duitser tegenover het Engelse Autosport. “Ik ga er alles aan doen om samen met Oliver succes te behalen.”

Er zijn overigens meer leden afwezig bij het team, dat haar standplaats in Shanghai heeft, tijdens het negendaagse evenement. De verwachting is wel dat Ma in het seizoen 2020-21 weer terugkeert bij het team.

“Het team heeft een weloverwogen beslissing genomen en heeft bij de sleutelfiguren in de Formule E-paddock navraag gedaan”, zegt NIO 333 over het aanstellen van Abt, waar de directeur van NIO 333, Vincent Wang aan toevoegt: “Toen de mogelijkheid voorbij kwam om Daniel voor de finale in Berlijn aan mij voorgelegd werd, was het een gaaf vooruitzicht. Als het gezegde gaat in het oosten van de wereld ‘een verloren zoon die terugkeert, is kostbaarder dan goud’, maar de controverse rond de race tijdens de Home Challenge bereikte een behoorlijk hoog niveau en zullen twee tegengestelde meningen opleveren. Uiteindelijk na besprekingen met de sleutelfiguren in de paddock, hebben we besloten om Daniel een kans te geven terug te keren in de Formule E. We verwelkomen hem met open armen bij het team, we hopen dat de thuisheld zijn inspanningen gaat verdubbelen om dit seizoen in bijzondere stijl te eindigen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS