Formule 1

Franz Tost vertrekt na dit seizoen bij AlphaTauri, Mekies vervangt hem

AlphaTauri-teambaas Franz Tost wordt vanaf volgend seizoen opgevolgd door Ferrari-kopstuk Laurent Mekies. Tost is tot het einde van het seizoen nog teambaas van het team.



Tost begon zijn carriere als autocoureur in de Formule Ford en de Formule 3. De 67-jarige man uit Trins liet doorschemeren dat het niet meer heel lang zou gaan duren voordat hij zijn headset neerlegt en weer vertrekt naar Oostenrijk. In 2000 zette hij zijn eerste stappen in de Formule 1, toen als Track Operations Manager bij BWM. In 2005 maakte hij de overstap naar Toro Rosso, waar hij werd aangesteld als teambaas.

De opvolger van Tost, Laurent Mekies, bleef 12 jaar in Faenza en werkte voor het team onder de naam Toro Ross naast teambaas Franz Tost. Hij verliet het team in 2014 en trad toe tot de FIA, waar hij de rol van veiligheidsdirecteur bekleedde en in 2017 plaatsvervangend racedirecteur werd van wijlen Charlie Whiting. Mekies keerde in 2018 terug naar Ferrari, een verhuizing die destijds bij andere teams ontsteltenis veroorzaakte vanwege zijn eerdere rol bij de FIA.