Formule 1

GERUCHT - Hebben Jos Verstappen en Toto Wolff een deal gesloten?

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2024 06:30

De coureursmarkt gaat zijn laatste fase in, als het gaat om de bezetting van de beschikbare F1-stoeltjes in 2025. Dat seizoen is er sneller dan je denkt. Er zijn nog een paar stoeltjes onbezet, te weten bij Audi en bij Racing Bulls. De laatste zal hoogstwaarschijnlijk zijn vacante stoeltje aan Liam Lawson geven. Ja, ten koste van Daniel Ricciardo. Maar er is nog niets officieel bekend gemaakt, dus deze stelling blijft in de schemerzone. Voor het tweede stoeltje bij Audi worden er steeds twee kandidaten genoemd: Gabriel Bortoleto en Franco Colapinto. Wie het gaat worden zullen we binnen afzienbare tijd wel vernemen.

Raymond Vermeulen Max Verstappen Jos Verstappen"Team Verstappen": Raymond Vermeulen, Max Verstappen en Jos Verstappen (Foto: Red Bull Content Pool)

Aanzwellende geruchtenstroom
Daarmee zijn de opties voor F1-seizoen 2025 benoemd, maar daarmee houdt het niet op. Met de grote, technische reglementswijzigingen in 2026 zijn er in dat jaar ook rijders te verwachten die van team wisselen. En niet de minste! De geruchtenstroom rond Max Verstappen was een beetje gaan liggen maar zwelt nu toch weer aan. Het gerucht blijft hardnekkig rondgaan dat Max Verstappen in 2026 in een Mercedes rijdt. Daarmee zou Toto Wolff dan krijgen, wat hij jaren geleden aan zijn neus voorbij zag gaan. Hij bood Max Verstappen die toen nog F3 reed een Formule 2-contract aan, waarna talentenjager Helmut Marko de Nederlander op 15 maart 2015 zijn Formule 1-debuut liet maken met een Toro Rosso bij de GP van Australië. Die gemiste kans heeft Toto Wolff nooit lekker gezeten, zeker gezien de prestaties die Max Verstappen vervolgens etaleerde: drie F1-wereldkampioen!




Wolff ruikt zijn kans
De Oostenrijker wil deze fout rechtzetten en dankzij de turbulentie bij Red Bull – machtsstrijd, personeelsverloop en een te langzame RB20 – zou Wolff’s wens nu werkelijkheid kunnen worden om Max Verstappen in zijn team te hebben. Het is bekend dat Jos Verstappen en Toto Wolff het goed met elkaar kunnen vinden. Een relatie die beter is dan die van Jos Verstappen met Christian Horner, zo wordt openlijk in de pers geschreven. Het verhaal gaat nu dat Jos en Toto al een mondelinge overeenkomst hebben voor 2026. Als dat werkelijk zo is dan moet er bij Mercedes nog wel even beslist worden wie plaatsmaakt voor Verstappen: George Russell of ‘rising star’ Kimi Antonelli?

En Aston Martin dan?
Daarmee zouden de speculaties dat Lawrence Stroll de Nederlander ook in zijn Aston Martin-team wil inlijven, als sneeuw voor de zon doen smelten. Stroll heeft ambitie en geld genoeg, bouwde een state-of-the-art fabriek nabij Silverstone en wist topontwerper Adrian Newey aan zich te binden evenals een aantal technische bollebozen. En bij Aston Martin zou Max Verstappen zijn oude vrienden van Honda weer ontmoeten, ook niet onbelangrijk met hun ervaring in de bouw van aandrijfunits en het nieuwe technische F1-reglement voor 2026. Dus dat Max Verstappen op Stroll’s lijstje staat, is duidelijk. Aston Martin staat tenslotte klaar om het stokje over te nemen van Red Bull. Zo simpel is dat.

Maar of het zo ver komt blijft nog in het ongewisse. Wordt het een Mercedes-deal van de Verstappens? Het zou zo maar kunnen...

Christian_Horner_en_Toto_Wolff_discussie
Christian Horner en Toto Wolff





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS