DTM

GERUCHT - Gaat Sebastian Vettel overstappen naar de DTM? Gerhard Berger: "Serieus, waarom niet?"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2020 07:05 • Print artikel

Gerhard Berger is niet erg optimistisch gestemd, dat Sebastian Vettel volgend jaar nog steeds in de Formule 1 zit. Al deze week heeft de F1-legende - die mede-eigenaar was van het team toen Vettel zijn eerste grote prijs won in een Toro Rosso - de Duitser uitgenodigd om over te schakelen naar DTM. "Serieus, waarom niet?" zei de baas van de Duitse toerwagenserie.

Sebastian Vettel F1 Ferrari

In de rij aansluiten
Berger zei ook dat het hem niet verbaast dat Vettel en Ferrari hebben besloten om na 2020 uit elkaar te gaan. "Je kon het zien aankomen", zei de Oostenrijker tegen Sport Bild. "Maar hij hoeft zichzelf niet de schuld te geven. Hij sluit zich aan in de rij van vele coureurs, die Ferrari niet op het winnende pad hebben weten te krijgen. Gerhard Berger was één van hen", glimlachte hij. “Maar als viervoudig wereldkampioen zal Sebastian het gemakkelijk aankunnen. Er zijn er maar weinig die zo succesvol zijn geweest."

Vermogen om te leveren
Sommigen denken dat de 32-jarige Vettel nu met pensioen gaat, maar Berger denkt dat de Duitser eigenlijk juist wil blijven racen. “Hij wil in een topteam rijden, maar alleen bij Mercedes is dat mogelijk. En ik ben bang dat de stoelen daar ook bezet zijn", zei de Oostenrijker.

Races achter gesloten deuren. Tenslotte zegt Berger dat hij blij is dat zijn land het land is waar de Formule 1 in juli met twee ‘spookraces’ in actie zal komen. "Is het dankzij de volharding van Red Bull, Didi Mateschitz en Helmut Marko?", vertelde hij de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. "Enerzijds hebben ze het potentieel, maar vooral ook het vermogen om te leveren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS