Formule 1

Gaat het dan toch gebeuren? "Daimler zet vol in op komst Sebastian Vettel naar Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2020 03:01

Mercedes-teambaas Toto Wolff mag dan meerdere keren hebben aangegeven dat hij loyaal wil zijn naar zijn huidige coureurs Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en George Russell, maar een komst van Sebastian Vettel lijkt toch dichterbij te komen. De Italiaanse F1-journalist Giuliano Duchessa van F1 Analisi Tecnica meldt dat moederbedrijf Daimler vol voor Vettel gaat en dus graag een Duitse coureur aan het team toevoegt.



Zoals bekend moet Vettel aan het einde van het jaar het veld ruimen bij de Scuderia. Eerder werd de Duitser gelinkt aan McLaren, maar dat stoeltje is ingenomen door Daniel Ricciardo. Een andere optie voor hem is de vrijgekomen plaats bij Renault.

Hoewel Wolff graag met de huidige line-up verder wil, werd hij eerder dit jaar al twee keer teruggefloten door Daimler-directeur Ola Källenius. In de strijd tegen de geheime deal tussen de FIA en Ferrari en kort voor de start van de eerste race in Australië. Wolff wilde gaan racen, maar kreeg vanuit Daimler te horen dat hij zich moest terugtrekken.

Sebastian Vettel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS