Formule 1

Gasly 'pusht' voor terugkeer naar Red Bull: "Ik ben bezig om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2020 16:02 • Print artikel

SILVERSTONE - Pierre Gasly zweert dat hij "de kans zal grijpen" als hij een kans ziet om terug te keren naar Red Bull. Halverwege vorig seizoen kwam de Fransman onder zware druk te staan toen hij samen met Max Verstappen streed bij Red Bull Racing.

Pierre Gasly AlphaTauri F1Hij werd gedegradeerd naar Alpha Tauri (toen nog Toro Rosso), maar nu is het zijn vervanger - Alex Albon - die worstelt met het vertrouwen en het tempo van het team.

"Mijn doel is om snel te gaan en resultaten te behalen. Ik wil vechten voor het podium", zei Gasly, na zijn zevende plek in de kwalificatie op Silverstone.

"Red Bull? Dat is niet aan mij om te beslissen", zei hij tegen Sky Italia toen hij werd gevraagd naar de mogelijkheid om opnieuw teamgenoot van Verstappen te worden. "Maar ik ben bezig om die kans te grijpen."

Gasly, 24, erkent dat hij op dit moment opbloeit bij Alpha Tauri. "Maar natuurlijk is mijn doel als coureur om te vechten voor podiumplaatsen en overwinningen. Dat deed ik in andere categorieën en dat wil ik opnieuw doen. Ik moet pushen, resultaten behalen en de kansen grijpen die zich voordoen.

"Het is natuurlijk niet aan mij om de beslissing te nemen - het zijn de managers die de prestaties evalueren. En dan is er nog de politiek, waaraan ik niet te veel aandacht wil besteden. Maar ik geloof wel dat door altijd te pushen, er kansen zullen komen. Ik wil elk weekend mijn potentieel laten zien."

Wat betreft de staat van de F1 in 2020 over het algemeen, zegt de Fransman: "Mercedes ligt een stap voor op de rest, maar ik denk dat er nog steeds ruimte is om de auto's te verbeteren. We willen altijd sneller gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS