Formule 1

Gasly vroeg Red Bull ook om nieuwe ingenieur: "In vier races ben ik twee keer voor hem geëindigd in tragere auto"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2020 08:32

SILVERSTONE - Pierre Gasly zegt dat hij Red Bull ook heeft gevraagd om een meer ervaren race-engineer voordat hij medio vorig jaar werd gedropt. De druk op de opvolger van Gasly, Alex Albon, blijft toenemen, te midden van geruchten dat Sebastian Vettel hard aan het pushen is voor de stoel in 2021 naast Max Verstappen.

Pierre Gasly AlphaTauri F1


Voor Silverstone degradeerde Red Bull de bestaande race-ingenieur van Albon naar de fabriek en verving hem door de meer ervaren Simon Rennie, die in samenwerking met Mark Webber en Daniel Ricciardo races won. "Blijkbaar doet Red Bull dat omdat ze denken dat het juist is", wordt Gasly geciteerd door tijdschrift Formule 1 op Silverstone.

Gasly bevestigde dat hij, voorafgaand aan zijn degradatie naar Toro Rosso-Alpha Tauri vorig jaar, Red Bull vroeg om een meer ervaren ingenieur. "Om eerlijk te zijn, ja, dat deed ik", zei de Fransman.

"Ik was pas een jaar in de Formule 1, dus ik had weinig ervaring. Ik wist dat ik snel was, maar ik had graag iemand naast me gehad die meer ervaring had. Iemand die, in tegenstelling tot mij, niet nieuw was in de Formule 1. Dat maakte het moeilijker voor mij", ging Gasly verder. "Hoewel er meer redenen waren waarom we niet zo concurrerend waren als we hoopten."

"Ik ken die redenen, en Red Bull ook. We weten allebei dat dingen beter hadden kunnen zijn, maar dat is nu verleden tijd", voegde hij eraan toe.

Gasly dringt erop aan dat hij blij is met zijn huidige stoel, en daarom benijdt hij niet de druk die Albon nu ervaart. "Als coureur ben ik waarschijnlijk meer tevreden met waar ik nu ben, omdat ik het beste uit mezelf kan halen. Maar ik ben geen ander mens", zei hij.

Wat Albon betreft, concludeerde hij: "Ik weet niet waarom Alex het moeilijk heeft, maar in vier races ben ik twee keer voor hem geëindigd in een tragere auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS