DTM

Geïrriteerde Audi-baas haalt uit: "Ik denk niet dat het eerlijk is om ons er van te beschuldigen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2020 08:04 • Print artikel

Audi-motorsport directeur Dieter Gass heeft uitgehaald na de beschuldigingen aan het adres van Audi, dat zijn automerk de DTM heeft vermoord, doordat ze na dit jaar zich uit het toerwagenkampioenschap terug trekt. Volgens de Duitser zijn het Mercedes en R-Motorsport Aston Martin die een grotere rol gespeeld hebben in het afglijden van het kampioenschap.

Audi DTM

“Je moet naar het algehele plaatje kijken”, zegt Gass tegen het Motorsport-Magazin. “Na het vertrek van Mercedes waren er slechts twee fabrikanten. En het was eigenlijk duidelijk dat de DTM niet langer ging werken met twee fabrikanten. Toen kwam Aston Martin er in als opvulling. Je kunt je afvragen tot welk niveau dat succesvol was en of dat zij de doodsteek waren door het kampioenschap te verlaten.”

“Ik zie het zo dat Audi het merk was dat in de meest recente jaren de DTM een duw in de juiste richting heeft gegeven. Wij waren de eerste die klantenauto’s lanceerden. En alleen het merk dat een negende auto brengt voor 2020 om de startgrid weer te vullen.”

“Ik denk dat het niet eerlijk is om ons er van te beschuldigen dat wij de doodsteek zijn voor de DTM. Als Audi er niet was geweest, was de DTM al veel eerder geëindigd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS