Formule 1

Geen motor upgrades voor Ferrari en Renault in 2020: "We moesten het afwegen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 16:07 • Print artikel

SPIELBERG - Renault heeft geen nieuwe motor naar Oostenrijk gebracht en het team is ook niet van plan om nieuwe motorspecificaties te introduceren tijdens het seizoen. Ook Ferrari heeft geen nieuwe motor voor Spielberg geďntroduceerd.

Cyril Abiteboul Renault F1


"[Er zijn] enkele afwegingen gemaakt en enkele offers gebracht om een crisis te beheersen die extreem ernstig is geweest", aldus Renaults teambaas Cyril Abiteboul. "We hebben het over een zeer grote vermindering van het budgetplafond. We hebben ook gesprekken met sponsors die zeer loyaal zijn geweest, maar die allemaal voor uitdagingen staan in hun eigen bedrijf."

"We moesten met een aantal beslissingen komen, en één van die beslissingen is dat we de ontwikkeling van de motor gaan bevriezen, waarbij we ons concentreren op wat de volgende stap zal zijn die we later kunnen bespreken. Dat betekent dat we dit jaar geen upgrades van de motor mogen verwachten."

Maar Honda en Mercedes hebben ervoor gekozen om een nieuwe motor naar Oostenrijk te brengen. Mercedes heeft hiervoor gekozen omdat de nieuwe motor betrouwbaarder is, terwijl Honda ook de prestatiekant van de motor heeft ontwikkeld.

"Ik denk dat de motor goede vooruitgang heeft geboekt. We moeten ons nu richten op de auto, en dat is ook een onderdeel van wat we nu doen met de beslissing die we hebben genomen met betrekking tot de financiële afweging voor de toekomst."

"Ik voel druk, maar ik heb ook vertrouwen in dit jaar, en in wat er daarna komt", zei Abiteboul.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS