Formule 1

George Russell: "Hopelijk krijgt Lewis Hamilton ooit spijt van zijn advies aan mij"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 12:45 • Print artikel

Dit jaar zal Lewis Hamilton geen last hebben van zijn landgenoot George Russell, maar mogelijk verandert dat in de komende jaren. De 22-jarige Brit zal in zijn Williams nog een seizoen achteraan de grid rijden en hoopt snel de stap naar een topteam te maken. Russell denkt nog regelmatig terug aan het advies wat hij ooit van de zesvoudig wereldkampioen kreeg.

George Russell


"Twee jaar geleden toen ik nog in de Formule 2 reed, kreeg ik advies van Lewis", zegt Russell in een interview bij Sky Sports F1. "Het was tijdens een debriefing en ik had wat problemen. Daar sprak ik met mijn engineers over en op dat moment kreeg ik advies van Lewis hoe ik de banden kon managen en er meer uit kon halen."

"Dat heeft me echt geholpen om net dat stapje extra te vinden. Iets wat ik miste tijdens de start van mijn F2-carrière. Dat heeft me richting de Formule 1 gebracht en ook in de F1 profiteer ik daar nog van. Het heeft iets in me losgemaakt en ik denk er nog vaak aan. Hopelijk krijgt Lewis er ooit spijt van dat hij me dat advies gegeven heeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS