Formule 1

George Russell steunt vrije trainingen-idee Domenicali: "Een sessie is voor iedereen voldoende"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2023 20:15

Onlangs vatte Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, het plan op om eens kritisch te kijken naar de vrije trainingen. De Italiaan stelde dat hij drie uur trainen onnodig vindt en dat dat fans het niet heel interessant vinden. De voormalig Ferrari-teambaas kan in ieder geval rekenen op steun van George Russell.

George Russell

"Een sessie is voor iedereen voldoende om zijn auto te klaar te maken", begint Russell tijdens de persconferentie voor de coureurs. "Echter is dit natuurlijk wel de koningsklasse van de motorsport, je wil daar niet met een auto staan waarbij er geen kansen zijn om die door te ontwikkelen. Je hebt een uur durende sessie om nieuwe dingen te proberen, en jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. En als je meteen een sessie hebt waarbij je punten kan scoren en of je op een andere manier voor beloond wordt, dan zal je waarschijnlijk ook minder snel nieuwe dingen uitproberen."

"Des te meer je kan oefenen, des te sneller en comfortabeler je met de auto zal zijn. Naar mijn mening is het niet logisch dat de trainingssessies van de Formule 1 drie keer langer dan de F2- en F3-categorieën zijn. Juist zij zouden degenen moeten zijn die meer tijd krijgen, deels omdat ze minder races hebben en dus minder kunnen oefenen. Maar, om geen vrije training te hebben zou niet goed zijn. Oorspronkelijk had ik het niet zo op de sprintraces, maar nadat we er in de afgelopen twee jaren zes achter de rug hebben, kan ik ze zeker waarderen. Om op de vrijdagen actie te hebben is cruciaal voor ons allen, ook voor de entertainment."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS