DTM

Gerhard Berger wil geen 'ghost races'

Uitgegeven door Bart • 9 april 2020 06:05

In de Formule 1 en in andere klassen van de autosport wordt de mogelijkheid besproken om races achter gesloten deuren te houden. Zonder publiek zou de sport weinig last hebben van het coronavirus, maar dat is tegen het zere been van Gerhard Berger. De voormalig F1-coureur en huidig DTM-directeur geeft aan dat hij geen races zonder fans zal goedkeuren.

Gerhard Berger

Het was Grand Prix Drivers Association-voorzitter Alex Wurz die aangaf dat racen snel weer opgepakt zou kunnen worden. "We kunnen 'ghost races' zonder publiek houden", aldus de Oostenrijker tegen ORF. "Iedereen draagt handschoenen en helmen, zelfs de monteurs. En je komt niet heel dicht bij elkaar."

Maar in de DTM zullen we geen 'ghost races' zien. "Onze klanten worden ook wel fans genoemd", zo zegt Berger in gesprek met Servus TV. "Als er geen fans kunnen komen, gaan we ook niet racen. We gaan zo snel als mogelijk weer racen, ook om een economische bijdrage te leveren en banen te behouden. We moeten ervoor waken om na de coronacrisis in een financiële crisis te belanden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS