Formule 1

Getergde Carlos Sainz eist verandering van Ferrari 2024 F1-auto na "hoofdpijn" SF-23

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 januari 2024 09:02

Carlos Sainz was vorig jaar de enige coureur buiten het Red Bull-duo Max Verstappen en Sergio Perez, die een F1-Grand Prix won, maar hij eist komend seizoen verbetering van Ferrari.

Carlos Sainz Ferrari SF-23

Sainz won de Grand Prix van Singapore en liet daarmee zien waartoe hij in staat is, maar hij beweert dat hij het niet leuk vond om achter het stuur van de SF-23 te zitten.

Er wordt vanuit Italië gefluisterd dat Ferrari een stap voorwaarts zal maken en Sainz heeft aangegeven wat hij van de auto wil. "Heel veel," vertelde hij aan AS. "Er is gezegd dat het een auto is die goed bij me past, dat ik hem leuk vind. Eerlijk gezegd heeft het niet alleen mij hoofdpijn bezorgd, maar ook mijn teamgenoot bij Ferrari."

"Ik vind het niet leuk om ermee te rijden, ik heb me aan veel dingen moeten aanpassen en ik heb veel set-updingen moeten proberen. Ik hoop dat hij in 2024 veelzijdiger zal zijn en makkelijker te rijden en af te stellen. Dat we een betere raceauto hebben."

Ferrari heeft naar verluidt de gewichtslimiet van 798 kg bereikt voor hun F1-auto voor 2024, een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling voor technisch directeur Enrico Cardile. Vorig jaar rond deze tijd zat het Italiaanse merk 6 kg boven de limiet.

Er sijpelt dus optimisme uit Maranello, in wat het tweede volledige seizoen van teambaas Fred Vasseur wordt. Sainz werd gevraagd of Ferrari over het algemeen de goede kant op gaat en hij antwoordde: "Ik denk het wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS