Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ginetta trekt zich terug voor de 24 Uur van Le Mans: "Nieuwe gevallen van COVID in Frankrijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2020 09:06 • Print artikel

Het LMP1-team van Ginetta komt komend weekend niet aan de start tijdens de 24 Uur van Le Mans. Het Britse merk wilde met één Team LNT Ginetta G60-LT-P1 AER starten. In de topklasse LMP1 komen nu nog maar vijf auto’s aan de start. De aanwezigheid is inmiddels bevestigd door de meest recente startlijst.

Team LTN Ginetta

“Team LNT met haar Ginetta G60-LT-P1 AER gaat niet deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans 2020”, aldus Ginetta tegenover Sportscar365. “Nieuwe gevallen van COVID in Frankrijk zitten op hun piek sinds de start van de pandemie en met de laatste quarantaine regels die zijn ingesteld als we terugkeren, als een fabrieks gevestigde team, betekent dit feitelijk een minimale sluiting van vier weken van de Ginetta productie faciliteit, wat een domino-effect heeft op de belangrijkste Ginetta kampioenschappen in het Verenigd Koninkrijk.”

“Dit, samen met de behoorlijk aangepaste WEC-kalender, heeft na zorgvuldige afweging, geleid tot het besluit om de G60-LT-P1 AER dit jaar niet te laten deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans. De fabriek gaat zich verder richten op het testen en verfijnen van de auto in voorbereiding op het 2020/2021-seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS