Karting • Chrono

Girlpower! Jessie van Boekel laat progressie zien met podiumplaats tijdens Kart4Fun

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2021 18:47

EINDHOVEN – Ze rijdt het hele seizoen al steeds een beetje beter en zaterdag kreeg Jessie van Boekel daarvan de mooiste bevestiging van het seizoen. De twaalfjarige kartster uit Aarle-Rixtel werd op haar Lenzokart erg knap tweede in de Minimax-klasse tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap.

Girlpower Jessie van Boekel racet naar eerste podium

“Dit is mijn beste resultaat van het seizoen”, zei ze tevreden nadat ze op het podium een fraaie bokaal had gekregen. “Ik had het wel een beetje verwacht. Het ging vandaag wat makkelijker om voorin te rijden. Het was wel spannend. Er was een rijder die ik niet kende en die heel goed was. Hij werd derde. In de laatste sessie streden we nog om de eerste, tweede en derde plek in het dagklassement.”

Dat zei genoeg over hoe dicht het bij elkaar had gezeten in de races. Maar Jessie was steeds erg snel en dus streed ze consequent vooraan mee. Dat leverde haar de eerste, derde en tweede plaats op in de respectievelijke races. En die waren goed voor de tweede plaats in het algemeen klassement. Hoe knap ook, ze was daar niet helemaal tevreden mee. “Ik had verwacht te kunnen winnen”, legde ze uit. “Ik wou eigenlijk eerste worden, dus ik ben eigenlijk wel een beetje teleurgesteld.”

Girlpower! Jessie van Boekel

Maar, gaf ze ook toe, die tweede plaats was toch ook wel ‘best wel goed’. Het gaf haar zelfvertrouwen voor de volgende ronde van het NK, haar volgende race. In dat kampioenschap rijdt ze altijd samen met haar zusje Lieke. Tijdens Kart4Fun deed Lieke overigens niet mee. “Zij rijdt het BNL-kampioenschap en ik rijd Kart4Fun. Dat is makkelijker voor papa. Dan hoeft hij niet twee karts klaar te maken”, legde Jessie uit.

De achtste en laatste ronde van het Nederlands kampioenschap wordt komende maand gehouden in Genk. Jessie: “Daar heb ik nog maar één keer gereden. Het is wel een leuke baan. Maar ik vind Berghem nog steeds leuker. Ook omdat ik daar als eerste heb leren rijden in de viertaktkart. En daardoor is het nou mijn favoriete baan.”

Maar omdat ze pas één keer eerder op dat circuit geracet heeft en daar haar volgende race is zal Jessie, die op school het Breinplein in Aarle-Rixtel zit, er in de komende weken nog een keer gaan trainen, of misschien wel twee keer. “We hebben een paar weken geen wedstrijden. Dat is wel jammer, maar dan gaan we gewoon trainen. Dat vind ik ook heel leuk om te doen. Maar het leukst is natuurlijk een wedstrijd rijden. Dat is echt spannend.”

Lieke en Jessie van Boekel worden in hun raceactiviteiten ondersteund door hun ouders, Ecomation en Patrick de Vries van Poleposition.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS