Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus gooit geld over de balk: "De Alfa Romeo-deal ging de vuilnisbak in en het kostte ons opnieuw geld en tijd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2020 15:04

Glickenhaus stapte recent over naar een motor van Pipo Moteurs vanwege het hogere vermogen wat benodigd was in de Le Mans Hypercar-klasse. Ondanks dat het vermogen inmiddels door de convergentie met de LMDh opnieuw wordt aangepast, stapt het Amerikaanse bedrijf niet terug naar de oorspronkelijke Alfa-motor. De autofabrikant wilde oorspronkelijk haar SCG 007 met een twin turbo V6 Alfa Romeo uitrusten die 670 pk levert, maar moest hiervan afstappen, omdat de limiet van het aantal pk’s werd verhoogd van 680 naar 785. Het zorgde voor het besluit om de 3,8 liter V8 van Pipo Moteurs te gaan gebruiken. Deze levert 870 pk voor de niet hybride auto. Recent besloot de FIA Endurance Commissie dat de LMH-vermogens naar beneden werden bijgesteld, om deze in lijn te brengen met de nieuwe LMDh-klasse. Het verandert echter het besluit van Glickenhaus niet.

Glickenhaus

“Het was een verstorend iets voor ons”, reageert James Glickenhaus tegenover Sportscar365. “We moesten de Alfa Romeo-deal de vuilnisbak ingooien en het kostte ons geld en tijd, maar we hergroepeerde ons met Pipo Moteurs en we liggen nu weer op schema. Toen kwam de wens van deze convergentie tussen de ACO en IMSA, waarbij ze dat op één of andere manier wilde accommoderen. De IMSA kwam met dit grote pakket aan regels, dat ons er eigenlijk toe noodzaakte om in te stemmen met de verlaging van de algemene paardenkrachten en het algemene gewicht.”

Glickenhaus chassis

We hebben veel geld besteed aan Alfa Romeo en toen weer veel geld besteed aan het ontwikkelen van een motor die ons 30 uur lang 870 pk kan leveren. En nu hebben we geen gesofisticeerde motor nodig. Maar wat betreft onze motor, het gaat dezelfde blijven. Er is niets wat we aan deze motor gaan veranderen dus er komt totaal geen verandering. En het gewicht was nooit een probleem, omdat onze auto 900 kilo is, dus dat maakt niet uit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS