Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Griffin Peebles nieuwe teamgenoot René Lammers bij MP Motorsport in Spaans Formule 4-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 december 2023 15:34

De Australische tiener Griffin Peebles heeft bij MP Motorsport zijn handtekening gezet getekend voor nog een jaar in het Spaans Formule 4-kampioenschap. De in Shanghai geboren coureur stapt over naar het team uit Westmaas voor zijn tweede seizoen in de klasse.

Griffin Peebles MP Motorsport

Peebles gaat voor MP rijden na een druk seizoen waarin hij uitkwam in maar liefst vier kampioenschappen. Zijn hoofdprogramma in het Spaanse F4-kampioenschap combineerde hij met uitstapjes in de Italiaanse en Britse F4 en de nieuwe Euro 4-klasse. Peebles, die in zijn eerste jaar in de autosport al punten scoorde, waaronder een vierde plaats in de achtste ronde van het Britse F4-kampioenschap, wil nu voortbouwen op zijn baankennis van de circuits op de Spaanse kalender om in 2024 meer aansprekende resultaten te boeken.

De 15-jarige Australiër is de derde coureur die is bevestigd voor de F4-bezetting van MP Motorsport van volgend jaar, nadat het team recent al onze landgenoot René Lammers en Maciej Gładysz uit Polen aankondigde.

“Het is geweldig dat ik bij MP Motorsport aan de slag kan voor mijn volgende seizoen in de Spaanse F4”, aldus Griffin Peebles. “Ze zijn meervoudig teamkampioen in het kampioenschap en brengen een schat aan ervaring met zich mee met de beste jonge coureurs die het Spaanse F4-kampioenschap hebben gebruikt om verder te komen in de autosport. Nu mijn toekomst al voor de winterstop bekend is, kan ik mij het beste voorbereiden op het nieuwe seizoen – ik kijk erg uit naar mijn nieuwe uitdaging!”

Griffin Peebles MP Motorsport

“Griff is een uitstekende aanvulling op ons Spaanse F4-team voor 2024”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “We herkenden zijn talent al toen hij in het seizoen 2023 tegen ons racete, nu gaat hij deel uitmaken van onze eigen bezetting in het kampioenschap. Ik weet zeker dat hij uitstekend gaat presteren, ik kan niet wachten om met hem aan de slag te gaan. Met Griffin, René en Maciej in het team kunnen we alleen maar hoge verwachtingen hebben van het nieuwe seizoen.”

Peebles maakte de sprong naar de autosport na een kartcarrière die hem in 2019 naar Europa bracht. Hij begon zijn carrière in Azië in de kartsport, waar hij eerst tweede werd in het Chinese kampioenschap van 2017 en daarna in Japan kampioen bij de Mini’s te worden in 2019. Aanvankelijk reed hij op Mini-niveau in de diverse WSK-klassen, met een reeks sterke resultaten in de WSK Super Master Series, de WSK Euro Series, de Trofeo d'Autunno en de South Garda Winter Cup. In 2021 ging hij door op Junior-niveau, om zijn kartcarrière af te sluiten met een tweede plaats in Italiaanse kampioenschap van 2022 en een zevende plaats in de WSK Open Cup van 2022. In de tussentijd werd Peebles achtste in de Rotax Max MicroMAX Grand Finals van 2019 en negende en zevende in de ROK Mini Superfinals van 2019 en 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS