Formule 1

Grote omslag McLaren niet verwacht: �Lukt niet van de ene op de andere dag�

McLaren zit de afgelopen races flink in de lift. Zo scoorde het team drie podiumplekken in de laatste vier races, alhoewel de laatste kwam in de sprintrace op Spa-Francorchamps. Desondanks is de ommezwaai die McLaren kende in de eerste seizoenshelft indrukwekkend. Oscar Piastri is blij met de prestaties, maar had het niet verwacht.



Tijdens de eerste races van het seizoen reden McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris strijd achteraan het veld, maar stukje bij beetje werden de prestaties beter. In Oostenrijk kwam de echte omslag. Toen introduceerde het team upgrades die aansloegen.

In de races die daarop volgde, scoorde Norris twee keer P2 in de Grands Prix van Groot-Brittannië en Hongarije. Piastri eindigde tweede in de sprintrace in België. Piastri blikte na de Grote Prijs op het circuit van Spa-Francorchamps terug op de eerste twaalf races van het seizoen: "Bij de start van het seizoen waren we natuurlijk niet erg blij met hoe de auto was", liet de jongeling uit Melbourne optekenen door GPblog. "We hebben natuurlijk veel veranderingen doorgevoerd binnen het team. Uiteraard hebben we upgrades op de auto gezet, maar zoiets lukt niet van de ene op de andere dag. Die onderdelen zijn in ontwikkeling, en wij zien ze weken zo niet maanden van tevoren. Dus er was optimisme vanwege wat eraan zat te komen. Natuurlijk is er altijd wat nervositeit, want vervolgens moet het doorvertaald worden naar het circuit."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!