Formule 1

Hamilton: "Bandenkeuze Verstappen maakt de race interessanter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2020 11:11 • Print artikel

SILVERSTONE - Het was een opvallende keuze van Max Verstappen tijdens het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van 70ste verjaardag van de Formule 1 op zaterdag. De Nederlander koos ervoor om zich voor de derde sessie te kwalificeren op de moeilijkste band. Hierdoor zal de Red Bull Racing-coureur op die hardste band moeten starten, wat een voordeel kan geven in de race.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Beide Mercedes-coureurs hadden de keuze gemaakt om tijdens die tweede kwalificatie op de gele mediums te rijden. Dit geeft Verstappen een lichte voorsprong in de eerste stint van de race. Volgens Valtteri Bottas, die tijdens de Grand Prix op pole start, is de optie van de hardste band in de kwalificatie nooit een optie geweest voor Mercedes. "Het is in ieder geval niet voorbij gekomen in de discussies met het team", aldus de Fin in de persconferentie na de kwalificatie.

Lewis Hamilton verwacht dat Verstappen een voordeel heeft met de witte band. "Ik denk dat het een goede beslissing is. Het zal een verschil maken wat de race interessanter zal maken." Voor Nico Hülkenberg is het al een verrassing dat hij in de top drie van de kwalificatie zit, waardoor hij voor Verstappen wist te finishen. De coureur van Racing Point verwacht dat Verstappen de Mercedessen kan bijbenen.

"De hardste band werkt tot nu toe erg goed op dit circuit, dus ik denk niet dat het een slechte optie voor hem is", legt Hulkenberg uit. De Duitser denkt dat Verstappen kans maakt op een goede uitslag, als hij kan aansluiten bij de rijders van Mercedes. "Ik denk dat het echt gaat werken voor hem, zolang hij de aansluiting met de rest maar niet verliest."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS