Rally

Hankook geselecteerd als exclusieve bandenleverancier voor WRC vanaf 2025

Uitgegeven door Peter Vader • 7 december 2023 10:01

Hankook heeft gezegevierd bij het binnenhalen van het exclusieve bandenleveringscontract voor het FIA World Rally Championship, met een overeenkomst die in 2025 van start gaat voor een duur van drie jaar. De gerenommeerde bandenfabrikant zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van banden aan de beste Rally1-voertuigen en aan die van de ondersteunende WRC2-, WRC3- en FIA Junior WRC-kampioenschappen. De aanstelling van Hankook werd afgelopen woensdag goedgekeurd na een stemming door de FIA World Motor Sport Council en sluit een periode van drie jaar af met Pirelli als vaste bandenleverancier.

WRC_Hankook 2025
Hankook vanaf 2025 de nieuwe, vaste bandenleverancier van het FIA WRC (Foto: Red Bull Content Pool)

Hankook is al vele jaren een toonaangevende keuze op het gebied van de internationale autosport. Alleen al in 2023 speelde het bedrijf een integrale rol in meer dan 50 series, met name als exclusieve bandenpartner voor de Junior ERC-categorie binnen het FIA European Rally Championship en het ABB FIA Formula E World Championship.

“We zijn verheugd een spannend nieuw hoofdstuk voor het FIA World Rally Championship te omarmen en Hankook van harte welkom te heten als onze exclusieve bandenleverancier voor de komende drie jaar, te beginnen in 2025”, aldus Peter Thul, Senior Director of Sport voor WRC Promoter, die vervolgde: “We spreken ook onze oprechte dank uit aan Pirelli voor hun waardevolle bijdragen gedurende de afgelopen seizoenen. Hun samenwerking wordt enorm gewaardeerd”

Sooil Lee, President & CEO van Hankook Tire & Technology, zei erover: “Het FIA World Rally Championship is één van de meest spectaculaire vormen van autosport ter wereld, met een rijke geschiedenis en een enorme, toegewijde schare fans. Hankook Tire is erg blij en trots om vanaf 2025 de nieuwe en exclusieve leverancier en partner van het WRC te worden.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS