Formule 1

Heeft Max Verstappen nog wat in de hoge hoed: "We hebben veel strategische opties"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2020 07:20 • Print artikel

SPIELBERG - Red Bull Racing was nauwelijks in staat in het spoor te blijven van Mercedes tijdens de kwalificatie, maar dankzij een andere strategie heeft de Oostenrijkse renstal kans om dat morgen te veranderen. Teambaas Christian Horner is er dan ook best trots op dat zij de enigen waren die dat voor elkaar kregen.

Christian Horner Red Bull Racing F1 Grand Prix Oostenrijk


"Mercedes heeft vandaag een dominante prestatie geleverd, maar het was ook een positieve start voor ons, met Max die zich als derde kwalificeerde en Alex op P5. We hebben een dappere strategische beslissing genomen met als resultaat dat Max als enige rijder in de top tien op de mediumband start, wat ons veel strategische opties voor de race biedt."

Door te starten op die hardere band heeft Verstappen de mogelijkheid zijn concurrenten te volgen als ze op zondag voor het eerst de pits ingaan, maar omdat zijn rubber waarschijnlijk langer meegaat, kan hij er ook voor kiezen om buiten te blijven. Bovendien kan hij laat in de wedstrijd misschien het verschil maken op de zachte band, terwijl de concurrentie op medium rijdt. Hoe dat precies gaat, hangt af van de temperatuur.

"De temperaturen stijgen morgen bovendien en een hoge temperatuur hielp ons vorig jaar aan de overwinning. Dat geeft ons vertrouwen om de strijd aan te gaan met Mercedes. Het hele team is opgewonden om weer te gaan racen en het kan niet beter dan het seizoen beginnen op ons thuiscircuit. Laten we eens kijken wat morgen brengt, maar het wordt een geweldige race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS