Formule 1

Heeft hij er genoeg van om tweede viool te spelen? Wordt het tijd voor iets nieuws voor Valtteri Bottas?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2020 03:30 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft naar verluidt zijn naam in de hoed geworpen voor een Renault-stoeltje in 2021. Met zijn manager worden momenteel gesprekken gevoerd met het Franse fabrieksteam gevestigd in Enstone. Hoewel Bottas ongetwijfeld één van de beste stoelen van het Formule 1-veld heeft, heeft de Fin sinds zijn toetreding tot Mercedes met onzekerheid te maken gehad. Hij werd vastgelegd met een overeenkomst van een jaar voor het seizoen 2017, ter vervanging van Nico Rosberg, na diens behalen van het wereldkampioenschap en aansluitend, plotselinge vertrek.

null
Valtteri Bottas, een gewaardeerd teamlid omdat hij voortdurend de tweede viool speelt ten faveure van teamgenoot Hamilton; tijd voor iets nieuws?

Voortdurend onzekerheid
Bottas bleef een groot deel van het seizoen 2017 in het ongewisse over zijn toekomst, voordat Mercedes besloot zijn deal te verlengen. Maar opnieuw slechts voor één seizoen. Het was weer hetzelfde in 2018 en opnieuw in 2019 voor de 30-jarige coureur, die de slepende en onzekere gesprekken van vorig jaar de schuld gaf, althans gedeeltelijk, voor zijn inzinking in het midden van het seizoen. Misschien wil Bottas meer dan een jaarcontract of wil hij niet de tweede viool spelen achter Lewis Hamilton, en heeft hij nu navraag gedaan naar de vacante Renault-racestoel voor 2021. Volgens Motorsport-Total.com heeft ‘een gesprek tussen Bottas’ manager Didier Coton en Renault-teammanager Cyril Abiteboul al plaatsgevonden.

Andere kandidaten
De Fin is echter niet de enige coureur die in gesprek is met Renault. Voormalig Renault-coureur en dubbel wereldkampioen Fernando Alonso heeft naar verluidt al een 'pre-agreement' met het Enstone-team, terwijl andere berichten beweren dat de stoel naar Sebastian Vettel kan gaan, die Ferrari aan het einde van dit seizoen verlaat. Terwijl anderen op de Renault-deur kloppen, moet Bottas misschien maar snel zijn keuze maken voordat Mercedes zelf met zijn coureurs begint te praten.

“Een heel jaar hoofdpijn”
Motorsportbaas Toto Wolff heeft duidelijk gemaakt dat hij geen haast heeft om zijn line-up voor 2021 uit te stippelen, omdat hij 2020 eigenlijk niet wil doorbrengen met een coureur waarvan iedereen weet dat hij aan het eind van het jaar vertrekt. Wolff vertelde Motorsport-Total.com dat hij pas in het seizoen 2021 naar zijn opties zal gaan kijken. Hij voegde eraan toe: "Feit is: de beslissing van een aantal andere teams om zo vroeg mogelijk coureurs voor 2021 aan te kondigen, komt als een verrassing, want het bezorgt hen een heel jaar hoofdpijn."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS