Formule 1

Heerlijk weer buiten? Zo bereid je je voor op een prachtige motorrit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2020 06:47 • Print artikel

╔Ún van de dingen waar jij echt van kunt genieten zijn motorritjes door een mooie omgeving. Of naar een toplocatie. Dagen van te voren plan je de motorrit al, want dan heb je iets om naar uit te kijken. Dromerig staar je voor je uit en in gedachten zie je jezelf al touren op je motor. Door prachtige berggebieden heen. Of langs de kunst, gewoon in Nederland.

helmonline


Je motor is per definitie iets waar je trots Ún zuinig op bent. Daarom is het handig om van te voren de motorrit voor te bereiden. Klinkt natuurlijk als een inkoppertje, maar wellicht is het de eerste keer dat je een lange motorrit gaat maken. Of sta je altijd open voor nieuwe tips.

1. Plan de route zorgvuldig
Op de motor naar je favoriete bestemming, supertof. Als geen ander weet je dat verkeerd rijden en wegversperringen je humeur doet dalen tot onder het vriespunt. Voorkom onduidelijkheden en let goed op of er van te voren al wegversperringen of omleidingen worden aangegeven. Daarnaast is het handig om de route door te lezen en grote steden in je hoofd te prenten. Zo rijd je nÚt iets zelfverzekerder. Google Maps is ideaal om je route mee uit te stippelen. Je kunt eenvoudig allemaal tussenbestemmingen toevoegen. Hierdoor kun je jouw route zo goed mogelijk samenstellen.

2. Zorg voor een goede uitrusting
Misschien is dit voor jou eigenlijk tip nummer 1. Je pronkt maar al te graag met je mooie motorhelm en motorkleding, en gelijk heb je. Een nieuwe motorhelm van Helmonline heb je morgen al in huis en je kan meteen de weg op en pronken met je nieuwe aanwinst.

3. Neem genoeg eten en drinken mee
Ook niet onbelangrijk, eten en drinken. Je bagageruimte is beperkt dus zorg voor een slimme oplossing. Zorg bijvoorbeeld voor navulbare flessen drinken, zodat je bij een watertappunt makkelijk je bidon bij kunt vullen. Neem daarnaast ook voedende tussendoortjes mee. Grote maaltijden kun je benutten op een mooie locatie onderweg. Extra genieten.

4. Laad je powerbank en mobiel maximaal op
Navigatie op je mobiel of op je navigatiesysteem, beide moeten goed opgeladen worden. Zorg ervoor dat je een opgeladen powerbank met de juiste snoeren meeneemt. Voorkom hiermee dat je ergens strandt, omdat je accu leeg is.

5. Bereid je voor op het weer
Altijd handig, maar zeker met motorrijden. Neem regenkleding mee voor op de motor. Of rijd tussen de buien door. Check altijd even het weer voordat je weg gaat, zo ga je goed voorbereid op pad.

6. Plan pauzes van tevoren in
Je kunt pauzes inlassen wanneer je eraan toe bent ˇf je kunt de pauzes van te voren inplannen. Zo voorkom je niet alleen dat je te lang doorgaat, maar kun je ook de meest mooie plekken uitkiezen als pauzelocatie. Houd pauze onder het genot van een prachtig uitzicht. Of houd pauze bij een gezellig restaurantje.

7. Neem contant geld Ún een pinpas mee
Niet overal kun je pinnen. En op steeds meer plekken kun je niet meer met contant geld betalen. Bereid je daarom op beide betaalmiddelen voor. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je altijd betalen voor je toiletbezoek, kopje koffie of snack.

helmonline


Bron Helmonline.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS